امروز شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴
پتروجنوبپایگاه خبری تحلیلی

رشد ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران؛ ۸۸ صنعت پروانه کسب دارند و ۳۷۵۵ مگاوات برق تولید خواهد شد

رییس گروه سرمایه‌گذاری ساتبا اعلام کرد که 88 صنعت با ظرفیت 3755 مگاوات در حال احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور هستند و 6 نیروگاه به بهره‌برداری رسیده‌اند که 44 مگاوات برق تولید می‌کنند.
کد خبر: 1298
زمان انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰ قبل از ظهر -
25 بازدید
برق

به گزارش پتروجنوب به نقل از تسنیم، حمیدرضا بهمن‌آبادی، رییس گروه سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ساتبا، در گفت‌وگویی با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم از ظرفیت بالای کشور در زمینه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد و توضیح داد که ایران از پتانسیل مناسبی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی برخوردار است. وی افزود: «در حال حاضر، ۸۸ صنعت با ظرفیت ۳۷۵۵ مگاوات برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر پروانه کسب کرده‌اند که از این تعداد، ۶ نیروگاه به بهره‌برداری رسیده و ۴۴ مگاوات برق تولید می‌کنند.»

بهمن‌آبادی همچنین اشاره کرد که در استان‌های مختلف ایران، مانند کرمانشاه، کردستان و ایلام، برق تولیدی از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تامین می‌شود. وی اظهار داشت: «در حال حاضر ۲ مگاوات از تولید برق استان کرمانشاه، ۱۴ مگاوات استان کردستان و ۱ مگاوات استان ایلام از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تأمین می‌شود.»

خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر
وی در خصوص مدل‌های خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر توضیح داد که قیمت خرید برق از نیروگاه‌های کوچک زیر ۲۰ کیلووات ۲۵ هزار ریال و برای نیروگاه‌های بین ۲۰ تا ۲۰۰ کیلووات، ۲۲ هزار ریال است. همچنین برق تولیدی از نیروگاه‌های برق‌آبی نیز با قیمت‌های مختلف خریداری می‌شود.

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور
بهمن‌آبادی گفت که در حال حاضر ۴۹ درصد از تولید برق کشور از نیروگاه‌های خورشیدی، ۲۷ درصد از باد، ۱۵ درصد از نیروگاه‌های انشعابی و ۷ درصد از برق آبی تأمین می‌شود. وی همچنین به اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان اشاره کرد که از سال ۱۴۰۲ صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات، موظف هستند حداقل ۱ درصد از برق مورد نیاز خود را از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند.

پیشرفت پروژه‌ها و بازار برق سبز
وی تأکید کرد که ۱۲۲ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۹۰۰ مگاوات در حال احداث است و در حال حاضر ۱۴ نیروگاه با ظرفیت ۶۳ مگاوات به بهره‌برداری رسیده است. همچنین، ۶۰ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۴۶۰ مگاوات در بورس سبز انرژی عرضه می‌شود که ارزش معاملاتی آن حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان است.

حمایت از احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر
بهمن‌آبادی گفت که صاحبان صنایع می‌توانند برق تولیدی از نیروگاه‌های تجدیدپذیر خود را از طریق بورس به فروش برسانند. همچنین وزارت نیرو موظف است تا در صورت افزایش مصرف بدون استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، مصرف اضافی را با نرخ آزاد محاسبه کند.

سمینار اینداست سولار در کرمانشاه
در همین راستا، محمود کریمی عضو هیات مدیره انجمن ساتکا از برگزاری سمینار اینداست سولار در استان کرمانشاه خبر داد. این سمینار در تلاش است تا بر احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در صنایع کوچک و متوسط و بزرگ تمرکز کند و در سال‌های اخیر، در چندین استان برگزار شده است.

پیشرفت در استان کرمانشاه
مرادی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه، اعلام کرد که نیروگاه‌های خورشیدی در استان کرمانشاه پیشرفت چشمگیری داشته‌اند و اکنون ۲۷۷۱ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تأمین می‌شود. وی افزود که در استان کرمانشاه، ۸۰ کیلووات برق از نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات، ۱۵۰ کیلووات در مساجد و مدارس، و ۵۴۵ کیلووات در ادارات دولتی تولید می‌شود.

فرهنگ‌سازی برای استفاده از پنل‌های خورشیدی
شکری، رییس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه، بر لزوم فرهنگ‌سازی برای استفاده از پنل‌های خورشیدی تأکید کرد و اظهار داشت که شهرداری‌ها باید الزاماتی برای استفاده از پنل‌های خورشیدی در خانه‌ها وضع کنند. وی همچنین پیشنهاد داد که زمین‌های بدون مانع اطراف شهرها و کوه‌ها در استان برای احداث پنل‌های خورشیدی استفاده شود.

آمادگی استان کرمانشاه برای سرمایه‌گذاری در پنل‌های خورشیدی
محمدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، از آمادگی این استان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی و ساخت پنل‌های خورشیدی خبر داد و افزود که مشکل اصلی در احداث نیروگاه‌ها، تأمین مالی این پروژه‌ها است. وی همچنین از سرمایه‌گذاران بومی برای احداث کارخانه پنل خورشیدی در استان دعوت کرد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *