سرمایهگذاری برای توسعه زنجیره ارزش متانول توسط شرکتهای پتروشیمی ضرورت دارد

به گزارش پتروجنوب، صنعت پتروشیمی ایران باید به سمت توسعه زنجیره ارزش حرکت کند تا از خامفروشی جلوگیری شود و ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود. این اظهارات را حسن عباسزاده، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در جلسه فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی بیان کرد.
عباسزاده با اشاره به افزایش ظرفیت تولید متانول در ایران و نوسانات قیمت جهانی این محصول، گفت: در سالهایی که قیمت متانول در کشور ما خوب بود و صادرات خوبی داشتیم، شرکتهای پتروشیمی شاید باید به فکر تکمیل زنجیره ارزش خود میافتادند. اما این اتفاق نیفتاد. یکی از دلایل اصلی این است که شرکتهای متانول زیرمجموعه صندوقهای بازنشستگی مختلف هستند که معمولاً به درآمد کوتاهمدت شرکتهای پتروشیمی توجه دارند و شرکتها را ملزم میکنند تقریباً تمام سود خود را توزیع کنند.
وی افزود: در قانون برنامه هفتم، تلاشی صورت گرفت (با کمک مجلس و مرکز پژوهشها) تا بندی گنجانده شود که این شرکتها را ملزم نکند که ۱۰۰% سود خود را توزیع کنند، بلکه ۴۰% از سود خود را برای طرحهای توسعه نگه دارند. امیدواریم این بند اجرایی شود تا شرکتها بتوانند در توسعه زنجیره ارزش خود سرمایهگذاری کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامههای افزایش ظرفیت تولید متانول در کشور، تصریح کرد: اگرچه ما دیر شروع کردیم، اما اکنون طرحهای خوبی در زنجیره ارزش تعریف شده است. ما در حال حاضر متانول تولید میکنیم و قصد داریم تا پایان برنامه هفتم، ظرفیت تولید را به حدود ۱۵ میلیون تن افزایش دهیم. با این افزایش ظرفیت، باید بازار داخلی و زنجیره ارزش خود را تکمیل کنیم تا از کاهش قیمت متانول در بازارهای جهانی آسیب نبینیم. زیرا واردات بیش از حد متانول میتواند قیمتها را کاهش دهد.
عباسزاده در ادامه به تأثیر قیمت گاز بر سودآوری شرکتهای پتروشیمی اشاره کرد و گفت: محاسبات نشان میدهد که اگر قیمت گاز حدوداً ۱۶ سنت افزایش یابد، بیشتر این شرکتها دچار مشکل میشوند و سودی نخواهند داشت. البته، برخی از شرکتها که هزینههای کمتری دارند، ممکن است بتوانند با قیمتهای پایینتر (مثلاً ۱۴-۱۵ سنت) به فعالیت خود ادامه دهند. لازم به ذکر است که علاوه بر قیمت گاز، عوارض مختلفی نیز به قیمت گاز اضافه میشود که هزینه نهایی را کمی بالاتر میبرد.
معاون وزیر نفت در پایان تأکید کرد: تکمیل زنجیره ارزش متانول و توسعه بازار داخلی میتواند به صنعت پتروشیمی ایران کمک کند تا در برابر نوسانات قیمت جهانی مقاومتر شود و سودآوری پایدارتری داشته باشد. ما در شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تمام ظرفیتهای خود برای تحقق این هدف استفاده خواهیم کرد.
- سود خالص ۲۵ هزار میلیاردی آریا در سهماهه نخست ۱۴۰۴
- بهار پربازده پتروشیمی نوری در سال ۱۴۰۴
- سرمایهگذاری جدید، عامل پیشرفت صنعت پتروشیمی
- بازدید معاون وزیر نفت از شرکت HSE پتروشیمیهای عسلویه
- درخشش پتروشیمی بوشهر در بحران / تقدیر رسمی از مهندس مهدوی
- چرا مارون در دوره امرایی موفق ترین دوران خود را طی می کند؟
- تعویق زمان برگزاری سومین همایش زنجیره ارزش پتروشیمی
- تقدیر از ایدهپردازان نوآور در دومین فراخوان فناورانه پتروشیمی پارس
- تقی صانعی جانشین علی ذوالفی در هیاتمدیره نوری شد
- اجرای کامل برنامه تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی در تابستان ۱۴۰۴