امروز یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
پتروجنوبپایگاه خبری تحلیلی

تحلیل جلسه ویژه رئیس جمهور با موضوع عدالت آموزشی و انعکاس آن در رسانه ملی

جلسه‌ای که شب گذشته در تلویزیون ایران با حضور رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش درباره عدالت آموزشی پخش شد، بیانگر توجه ویژه دولت به مسائل تعلیم و تربیت است. اما رسانه ملی در انعکاس این جلسه با توجه به اهمیت موضوع، به‌طور گذرا از آن عبور کرد و در عوض به جلسات دیگر مانند نشست رئیس مجلس توجه بیشتری داشت. حالا این سوال مطرح می‌شود که دولت و رسانه ملی چه اقدامات مؤثری برای تحقق عدالت آموزشی در کشور دارند؟
کد خبر: 1354
زمان انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۷ قبل از ظهر -
21 بازدید
عدالت آموزشی

به گزارش پتروجنوب به نقل از آیینه جم، شب گذشته، در اخبار ساعت هشت و نیم شبکه دو تلویزیون ایران، جلسه‌ای با موضوع عدالت آموزشی پخش شد که در آن رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش و رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز حضور داشتند. این جلسه به‌طور مختصر در تلویزیون گزارش شد، در حالی که نشست بعدی رئیس مجلس با اصحاب رسانه با جزئیات بیشتری پوشش داده شد. این تفاوت در نحوه پوشش خبری، نشان‌دهنده اولویت‌های رسانه ملی و همچنین بازتابی از سطح اهمیت مساله آموزش در جامعه است.

در حالی که توجه به آموزش و پرورش در سطح دولت امیدوارکننده است، به ویژه در نخستین ماه‌های ریاست جمهوری آقای پزشکیان، نگرانی‌هایی وجود دارد. با توجه به اینکه نزدیک به ده درصد از دانش‌آموزان لازم‌التعلیم در ایران در مدارس حضور ندارند و بسیاری از مدارس در مناطق روستایی فاقد حداقل امکانات هستند، تصمیم رئیس جمهور برای تشکیل جلسه‌ای با محوریت عدالت آموزشی قابل تقدیر است. در این جلسه، از برنامه‌های ویژه‌ای برای تحقق عدالت آموزشی سخن به میان نیامد، اما اگر دولت و خیرین بتوانند به تدریج مدارس تخریبی را بازسازی کرده، مدارس را ایمن کنند و کمبود معلمان را جبران نمایند، این اقدام‌ها می‌تواند تحولی بزرگ در نظام آموزش کشور ایجاد کند.

یکی از اقدامات مهم دولت در این زمینه، تجدیدنظر در فرآیند پذیرش دانشجویان دانشگاه فرهنگیان است. در دولت سیزدهم، تعداد داوطلبان رد صلاحیت شده برای ورود به این دانشگاه به طرز چشمگیری افزایش یافته بود، اما دولت فعلی با بازنگری در این سیاست‌ها تلاش کرده است تا این جوانان علاقمند به شغل معلمی را به تحصیل بازگرداند. این حرکت، بدون شک قدم مهمی در راستای ارتقای کیفیت آموزش و احترام به جایگاه معلمی در کشور است.

در نهایت، اگر عدالت آموزشی به معنای فراهم ساختن حداقل‌های مورد نیاز مدارس تحقق یابد، شاید بتوان به آرزوهای بزرگتری برای نظام آموزشی کشور فکر کرد؛ مانند ایجاد نظام تعلیم و تربیت متناسب با نیازهای پداگوژیک روز، آماده‌سازی مدارس برای مهارت‌آموزی و ایجاد مدارسی پویا که به موتور محرک توسعه ملی تبدیل شوند. این آرزوها به‌شرط تحقق عدالت آموزشی و تأمین منابع و امکانات لازم، امکان‌پذیر خواهد بود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *