دکتر رئیسی: آلودگی پارس جنوبی باعث افزایش فلزات سنگین در شیر مادران میشود

به گزارش پتروجنوب، دکتر علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، در گفتگو با ایرنا اعلام کرد که در پی بررسیهای علمی و پژوهشی که در سالهای گذشته در منطقه پارس جنوبی و عسلویه انجام شده، مشخص شده است که میزان فلزات سنگین در شیر مادران ساکن این مناطق به میزان ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از مادرانی است که در مناطق دورتر از منابع آلایندگی زندگی میکنند. وی افزود: «این مسئله نشاندهنده خطرات جدی برای نوزادان در این مناطق است و توصیه میشود که مادران در این نواحی بهجای شیردادن به نوزادان خود، به فکر راههای جایگزین برای تغذیه باشند.»
آلودگی پارس جنوبی؛ تهدیدی جدی برای سلامت مادران و نوزادان
دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، از تأثیرات نگرانکننده آلودگیهای زیستمحیطی در منطقه پارس جنوبی بر سلامت مادران و نوزادان خبر داد. به گفته وی، آلودگیهای صنعتی در این منطقه باعث افزایش قابلتوجه میزان فلزات سنگین در شیر مادران شده است.
آلودگی در شیر مادران عسلویه؛ ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از مناطق دیگر
در گفتوگویی با ایرنا، دکتر رئیسی که پیش از این رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بود، به تحقیقات انجامشده در منطقه پارس جنوبی اشاره کرد. وی گفت: «در سالهای گذشته تحقیقات متعددی در این زمینه انجام شد که نتایج نگرانکنندهای به همراه داشت. یکی از این تحقیقات بررسی میزان فلزات سنگین در شیر مادران عسلویه بود. نتایج نشان داد که میزان این فلزات در شیر مادران عسلویه بهطور متوسط ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از مادرانی است که در مناطق دورتر از منابع آلایندگی زندگی میکنند.»
دکتر رئیسی ادامه داد که در این تحقیق، شیر مادران در منطقه دشتی که فاصله زیادی با منابع آلودگی دارد، مورد مقایسه قرار گرفت و مشخص شد که تفاوت چشمگیری در میزان آلودگیها وجود دارد.
آلودگیها؛ تهدیدی برای نوزادان و آبزیان
معاون وزارت بهداشت تأکید کرد که این آلودگیها فقط به شیر مادران محدود نمیشود. وی افزود: «آلودگیهای موجود در پارس جنوبی ممکن است به منابع آبی و آبزیان نیز منتقل شود. ماهیهایی که از مناطق آلوده صید میشوند، ممکن است آلوده به فلزات سنگین و مواد سمی باشند. این آلودگیها میتواند تأثیرات منفی و درازمدت بر سلامت انسانها داشته باشد.»
دکتر رئیسی همچنین از مسئولان خواست که بهمنظور حفظ سلامت مردم، بهویژه مادران و نوزادان، به این موضوعات توجه ویژهای داشته باشند.
مازوتسوزی و آلودگی هوا؛ بدتر از قطعی برق
معاون وزیر بهداشت در بخشی دیگر از صحبتهای خود به موضوع مازوتسوزی در نیروگاهها و تأثیر آن بر آلودگی هوا اشاره کرد. وی گفت: «قطع برق اتفاقی ناخوشایند است، اما مازوتسوزی و آلودگی هوا به مراتب خطرات بیشتری برای سلامت انسانها دارند. باید بین این دو انتخاب کرد و به نظر من، انتخاب میان قطع برق و آلودگی هوا، انتخاب بد و بدتر است.»
وی همچنین از اعتراضات برخی افراد نسبت به قطع برق در پی این تصمیمات دفاع کرد و خاطرنشان ساخت: «برخی معترضین به قطع برق، ناآگاهانه از وضعیت سیستمهای بیمارستانی سخن میگویند. در واقع، بسیاری از این افراد شناخت کافی نسبت به شرایط بیمارستانها، بهویژه بخشهای ویژه نظیر آیسییو و سیسییو ندارند. قطعی برق ممکن است برای برخی ناراحتکننده باشد، اما باید اولویتها را در نظر گرفت و سلامت عمومی را در اولویت قرار داد.»
دکتر رئیسی در پایان تاکید کرد که در مواقع بحرانی، این تصمیمات بهمنظور حفظ سلامت مردم و کاهش خطرات آلودگیها ضروری است، و برای جلوگیری از پیامدهای منفی بلندمدت به همکاری بیشتر بین بخشهای مختلف نیاز است.
- اهدای تندیس مرد سال صنعت پتروشیمی به مدیرعامل شرکت پتروشیمی فنآوران ا
- پیوستن «استقلال» به ناوگان دریایی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس
- بومی سازی دانش کاتالیست های کلیدی بسترساز مسیر صرفه جویی ارزی
- پتروشیمی مارون میزبان چندین هیات بازدید کننده مهم
- دیدار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس و وزیر آموزش و پرورش
- نزدیکی بیشتر ایران و روسیه در پروژههای نفتی
- پتروشیمی هگمتانه همدان راه اندازی شد
- اعلام زمانبندی ارائه خدمات صدور مدارک رانندگی بینالمللی در نوروز ۱۴۰۴
- برگزاری جشن آغاز فعالیتهای نوروز ۱۴۰۴ در پایتخت
- ۲ هزار میلیارد ریال صرف پروژههای راه و شهرسازی بوشهر شد