شرکتهای پتروشیمی از کمبود خوراک ضرر میکنند

به گزارش پتروجنوب، افشار بازیار، مدیرعامل گروه سرمایه گذاری شستان در خصوص راهکار جبرانی این گروه در قبال افزایش سه برابری قیمت خوراک گاز متان و احتمال انعقاد قراردادهای تامین خوراک شش ماهه توسط وزارت نفت اظهار داشت: موضوع نرخگذاری خوراک مدت مدیدی است که مورد اعتراض واقع شده و تمام تولیدکنندگان نسبت به این موضوع، اعتراض دارند. اصولا ایران به عنوان کشوری که دارنده ذخایر انرژی است، مکانیزم قیمتگذاری خوراکش نمی تواند شبیه کشورهای مصرفکننده کامل گاز باشد. لذا در فرمول میانگین نرخهای گاز، نرخ هابهای مصرف کننده گاز را در نظر گرفته اند که کاملا باعث شده این فرمول یک انحرافی پیدا بکند و به سمت قیمتهای غیرواقعی برود. در نتیجه، قیمتی که ما امروز به عنوان تولیدکننده خوراک گاز وضع کرده ایم، در هیچ کدام از کشورهای تولیدکننده انرژی مشابه ندارد و باعث شده که صنایع پتروشیمی از نرخ بازدهی تعریف شده، باز بمانند. وقتی بخش بزرگی از بار توسعه صنعتی کشور را صنعت پتروشیمی به دوش میکشد و اگر این صنعت نتواند ارزآوری کند، نرخِ سرمایه گذاری داخلی اش از نرخِ استهلاک بالاتر می رود و اگر شرکتهای پتروشیمی نتوانند خودشان را بهروز و بازسازی بکنند نتوانند سرمایهگذاریهای پاییندستشان را انجام بدهند، در نهایت منافع و عوایدی که از محل گران فروشی خوراک به شرکتهای پتروشیمی به دست می آید، بسیار کمتر از خسارتهایی است که به صنعت پتروشیمی وارد می شود.
بازیار در مورد ورود هلدینگ شستان به توسعه میادین بالادست برای تامین کسری خوراک اعلام کرد: ورود به حوزه بالادست در تامین خوراک یک حرکت ناگزیر و اجتناب ناپذیر است. تمام شرکتهای بزرگ صنایع پتروشیمی به ناگزیر باید به توسعه میادین وارد شوند و به نحوی مساله خوراک شان را حل کنند. طبیعی است هر چقدر در زنجیره ارزش، به سمت بالا حرکت کنیم، ریسکها بیشتر می شود، اگرچه باید برای این موضوع سرمایهگذاری کنیم و نمی توانیم بگوییم کار خیلی راحتی است یا در زمان کوتاهی به این نتیجه خواهیم رسید، ولی به هر حال کاری است که تا امروز انجام نشده و ناگزیریم در توسعه میادین بالادست سرمایه گذاری کنیم، چون کمبود خوراک عدم النفع زیادی بر شرکتهای پتروشیمی تحمیل کرده است. لذا تمام هلدینگهای پتروشیمی ناگزیر هستند ریسکهای شان را با حرکت به سمت توسعه میادین بالادست و تولید و تامین خوراک توسط خودشان مدیریت کنند و این ریسکها میتواند صنعت پتروشیمی را با چالش جدی مواجه بکند، کما اینکه تا حدود زیادی هم چالش ایجاد کرده است.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری شستان در خصوص برنامه این هلدینگ برای واردات و تامین خوراک گاز از منابع جایگزین خارجی تصریح کرد: واردات خوراک گاز از منابع خارجی تابع هماهنگیهای لازم با مجموعه وزارت نفت است و در این زمینه تابع هستیم، یعنی اگر سیاستهایی برای واردات باشد، به عنوان مصرفکننده خوراک، تمایل داریم از سریعترین و کمهزینهترین مسیر برای تامین خوراک استفاده کنیم.
- احیای سیستم حفاظت کاتدیک پردیس؛ گامی راهبردی برای امنیت تأسیسات زیرزمینی
- سود خالص ۲۵ هزار میلیاردی آریا در سهماهه نخست ۱۴۰۴
- بهار پربازده پتروشیمی نوری در سال ۱۴۰۴
- سرمایهگذاری جدید، عامل پیشرفت صنعت پتروشیمی
- بازدید معاون وزیر نفت از شرکت HSE پتروشیمیهای عسلویه
- درخشش پتروشیمی بوشهر در بحران / تقدیر رسمی از مهندس مهدوی
- چرا مارون در دوره امرایی موفق ترین دوران خود را طی می کند؟
- تعویق زمان برگزاری سومین همایش زنجیره ارزش پتروشیمی
- تقدیر از ایدهپردازان نوآور در دومین فراخوان فناورانه پتروشیمی پارس
- تقی صانعی جانشین علی ذوالفی در هیاتمدیره نوری شد